Συντονισμός μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών Περιστερίου

Συντονισμός μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών Περιστερίου
Ιστολόγιο ενημέρωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των σχολείων μας, της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πολύ καλό ρεπορτάζ στη σημερινή "Ελευθεροτυπία"

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/03/2011&id=262512

ΜΕ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Γιορτή εθνικού ξεσηκωμού
Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

Με παρελάσεις διαμαρτυρίας τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί χθες και προχθές σε πολλές περιοχές της χώρας. Μαύρες σημαίες ή μαύρα πουκάμισα στις παρελάσεις, πανό και συνθήματα στα πεζοδρόμια έδωσαν το... σύγχρονο επαναστατικό τόνο στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε μαζικές αντιδράσεις κατά του σχολικού «Καλλικράτη».
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα προχθές έδωσαν τη σκυτάλη σε σειρά αντιδράσεων σε όσες περιοχές κλείνουν σχολεία. Στην Αττική, αλλού οι μαθητές αποφάσισαν να απέχουν και αλλού, να υψώσουν το λάβαρο κατά των συγχωνεύσεων.

Στο Περιστέρι, μία από τις περιοχές όπου αλλάζει ριζικά ο σχολικός χάρτης, μαθητές και γονείς επιφύλαξαν δυναμική αντίδραση στη μοναδική επίσημη εκπρόσωπο της κυβέρνησης, την υφυπουργό Εργασίας Αννα Νταλάρα. Οι μαθητές του 3ου Λυκείου παρέλασαν με μαύρα πουκάμισα, ενώ μαθητές και γονείς του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου έμειναν στα πεζοδρόμια κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό. Μαζί γονείς και μαθητές κι άλλων υπό συγχώνευση σχολείων, που στο τέλος αποφάσισαν να κατεβούν όλοι στο δρόμο και να παρελάσουν φωνάζοντας συνθήματα κατά των συγχωνεύσεων και του Μνημονίου. Δύο ολόκληρες ώρες η υφυπουργός, μαζί και η εκπρόσωπος της Ν. Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα αντιμετώπιζαν αλλεπάλληλα κύματα οργής και αγανάκτησης, που δεν περιορίστηκαν στα σχέδια για την εκπαίδευση, αλλά απλώθηκαν σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Το κλίμα παραμένει φορτισμένο, ενώ διευρύνεται το μέτωπο κατά των σχεδίων του υπ. Παιδείας. Μετά την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ συμμετοχή στην απεργία της 30ής Μαρτίου αποφάσισαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που θα λάβουν μέρος και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας. Παράλληλα, κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας με το υπουργείο, ειδικά μετά την προ ημερών συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Για κατάληψη και βανδαλισμούς κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς το υπουργείο, για συκοφάντηση και τρομοκράτηση όσων αντιδρούν στο Μνημόνιο ανταπαντά η ΟΛΜΕ. «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις βίαιες προθέσεις που μας αποδίδονται, καθώς και τη σύγχυση που δημιουργείται για τη στάση εκπροσώπων του κλάδου τόσο από την ανακοίνωση του υπουργείου όσο και από διάφορα δημοσιεύματα στο Τύπο των τελευταίων ημερών», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΟΛΜΕ, τονίζοντας τα ψεύδη και τις ανακρίβειες σχετικά με τη στάση της.

Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να επιστρέψει ως απαράδεκτη -όπως έκανε και η ΔΟΕ- την επιστολή της υπουργού Παιδείας περί αναπλήρωσης των κενών λόγω των μέχρι τώρα απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου