Συντονισμός μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών Περιστερίου

Συντονισμός μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών Περιστερίου
Ιστολόγιο ενημέρωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των σχολείων μας, της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ανοιχτό Συντονιστικό Φορέων Εκπαίδευσης Περιστερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Μαρτίου 2011, στο Περιστέρι, στο χώρο του 1ου Λυκείου, ύστερα από πρόσκληση της ΕΛΜΕ, σύσκεψη φορέων του Περιστερίου σχετικά με τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις- καταργήσεις- υποβαθμίσεις σχολείων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στον «Καλλικρατικό» δήμο του Περιστερίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των υπό συγχώνευση σχολείων, εκπρόσωποι της κατάληψης του 1ου εσπερινού Λυκείου Περιστερίου (που καταργείται), εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων του Δήμου και κινήσεων πόλης, εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου, καθώς και πολλοί γονείς, καθηγητές, δάσκαλοι.
Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την εκτίμησή τους ότι οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις είναι άμεση απόρροια της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης- ΔΝΤ- Ε.Ε. (και δεν υπαγορεύονται από καμία παιδαγωγική ανάγκη), καθώς και ότι αποτελούν ένα μόνο τμήμα του οικοδομούμενου σχολείου της αγοράς. Ταυτόχρονα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει για την ανάκληση των προωθούμενων συγχωνεύσεων που κηρύσσουν την εργατούπολη του Περιστερίου σε διωγμό.
Συγκεκριμένα η σύσκεψη κατέληξε:
1. Συγκρότηση μονίμου ανοιχτού Συντονιστικού όλων των φορέων του Περιστερίου για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
2. Οργανωμένη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή των ΟΛΜΕ- ΔΟΕ- ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Στη Βουλή να επιδοθεί ψήφισμα που να ζητά την ανάκληση των συγχωνεύσεων στον πρόεδρο του σώματος και στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.
3. Διοργάνωση πανπεριστεριώτικης συγκέντρωσης μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 7 Απριλίου και επιδίωξη συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
4. Έκδοση αφίσας και εντύπου υλικού προπαγάνδισης της συγκέντρωσης.
5. Συνάντηση του Συντονιστικού με τον δήμαρχο Περιστερίου προκειμένου να του ζητηθεί να προβεί στη διοργάνωση μέρας δράσης για την Παιδεία με κλείσιμο όλων των σχολείων στις 7 Απριλίου για διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας. Αν ο δήμαρχος αρνηθεί το Συντονιστικό προτείνει στην ΕΛΜΕ και στο σύλλογο δασκάλων την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης την ημέρα της συγκέντρωσης.
6. Νέα συνάντηση του Συντονιστικού μετά την κινητοποίηση για οργάνωση των επόμενων βημάτων.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ- ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Περιστέρι, 28 Μαρτίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου